Europæisk højredrejning og konkurrence fra USA og Kina udfordrer den grønne omstilling af transportsektoren

Selvom de seneste fem år har været de grønneste i EU, så er der lang til en CO2-neutral transportsektor. Men en højredrejning blandt EU's politikere kan udfordre den grønne omstilling, og det risikerer at koste den europæiske konkurrenceevne overfor USA og Kina, skriver Daria Rivin.

For en der både brænder for at få bugt med klimaforandringerne og sat fart på den grønne omstilling, både personligt og fagligt, er det en enormt svær balancegang mellem, hvad der rent faktisk er nødt til at ske for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader, og hvad der politisk er realistisk at få opbakning til.

Vi står i en tid, hvor vi kigger ind i den ene varmerekord efter den anden, måned for måned, år for år. Flere prominente klimaforskere har flere gange råbt vagt i gevær og har for nyligt skrevet om, at vi er på vej mod afgrunden og nærmer os minimum 2,5 grader.

Transportsektoren er utvivlsomt den sektor, der har den højeste CO2-udledning i EU. Her udgør vejtransporten 70 procent af transportudledningerne. De fleste af os kender efterhånden løsningen til at få reduceret klimabelastningen for vejtransporten, nemlig elektriske køretøjer.

Login