DTL: Slut med lastbiler til snerydning i weekenderne

NOTE: Køre-hviletidsregler forhindrer chauffører i at rydde sne i weekender, mener DTL.

Når lastbiler skal rydde sneen til vinter, så kan de blive nødt til at holde fri i weekenden. Ifølge DTL er det konsekvensen af en fortolkning af køre- og hviletidsreglerne, som Rigspolitiet har anlagt efter møder i Bruxelles:

"En række embedsfolk er i lune og trygge mødelokaler nået til den opfattelse, at selv om vinterførebekæmpelse er undtaget fra køre- og hviletidsreglerne, så må de chauffører, der udfører snerydning og saltning i weekender, ikke have kørt lastbil i de sidste dage op til weekenden. De skal nemlig holde weekend midt på ugen i stedet, da det ugentlige hvil efter politiets opfattelse ikke kan undværes," siger Karsten Gade fra DTL, og fortsætter:

"Det er slet ikke muligt at skaffe mandskab, der bare skal holde et ugehvil midt på ugen for efterfølgende at sidde på stand-by i tilfælde af, at det skulle gå hen og sne i weekenden. Og var det alligevel muligt, vil stat og kommuner skulle punge ud med enorme beløb i beredskabsbetaling, da snevejr jo normalt ikke er hverdagskost i Danmark".

Login