DTL og DI: Kattegatforbindelse tidligst efter 2020

NYHED: Transportorganisationer har ingen planer om at opføre en Kattegatbro og peger i stedet på, at mere presserende projekter hellere skal realiseres.

Efter konsulentfirmaet Niras for Transportministeriet fremlagde en screening af mulighederne og prisen for at etablere en Kattegatforbindelse, er forbindelsen af nogle blevet erklæret død, mens andre er rykket ud med kunstigt åndedræt. Ifølge screeningen vil den billigste model for en forbindelsen tværs over Samsø koste ca. 100 mia. kr.

"Vi vil jo allerede gerne bruge 100 mia. kr. til andre projekter, men hvis vi kan finde 200 mia. kr., så ville vi kunne snakke om det, men det er nok ikke sandsynligt at finde så mange penge," siger cheføkonom i Dansk Transport- og Logistik Ove Holm om prisen på en eventuel bro, som i givet fald vil koste så meget som Storebæltsbroen, Øresundsbroen og den kommende bro over Femern Bælt tilsammen.

Han peger på, at der er mere presserende vej- og baneprojekter, der skal realiseres inden en Kattegatforbindelse kan komme på tale, som Infrastrukturkommissionen også har udtrykt det.

Login