DSB i offensiv for Kattegatsforbindelse

Nyhed: Ifølge den seneste uges meldinger fra DSB, vil en kattegat-bro kunne skaffe 10.000 pendlere mellem København og Østjylland.

Det massive pres der vil komme på trafikken mellem Jylland og Fyn over de næste 20-30 år, får nu DSB til at gå i offensiven for en kattegat-forbindelse. Ved trafikdagene i Aalborg, præsenterede DSBs miljøchef, Jesper Mølgaard planerne for en Kattegatbro. Onsdag kom samme melding fra DSBs direktør Søren Eriksen til Infrastrukturkommissionen.

"Det, vi forstiller os - og nu kigger vi måske 30-40 år frem - er en ny bane ud af København kombineret med nye stationerne ved Holbæk og Kalundborg og en bro via Samsø. Herefter forestiller vi os, at nogle tog vil køre til Århus og andre mod Horsens", udtaler Miljøchef Jesper Mølgaard fra DSB, til Jyllandsposten.

Det har ikke være muligt, at få uddybende meldinger fra DSB om sagen. De ønsker, at afvente infrastrukturkommissionens udspil, der kommer om et par måneder. Men Ifølge Trafikforsker Alex Landex fra center for Trafik og Transport ved DTU, er det en fornuftig udmelding fra DSB:

Login