De Radikale vil flytte gods til skinner

NOTE: Trafikordfører Martin Lidegaard (R) frygter, at Carlsberg-gods ryger fra skinner til vej, hvis ikke jernbanenettet opgraderes straks.

Når De Radikale går til finanslovsforhandlinger, vil det have højeste prioritet at få afsat 173 mio. kroner til udbygning af kombiterminalerne i Taulov og Køge samt nye skinner til havnene i  Køge, Esbjerg, Fredericia og Hirtshals.

"Når vi bliver kaldt til forhandlinger, så vil det være en af vores højeste prioriteter. Carlsberg har flyttet deres produktion til Fredericia, og de overvejer lige nu, om de skal fragte deres produktion til Østdanmark på vej eller skinner. Der er simpelthen ikke kapacitet til at køre det på skinnerne, hvis ikke man laver kombiterminalerne," understreger Martin Lidegaard.

Ifølge Martin Lidegaard er det meningsløst, at regeringen ikke allerede nu iværksætter projekterne, som er relativt billige og simple at gennemføre. Mere jernbanegods vil aflaste trængselsproblemerne på vejene samtidig med, at udledningen af CO2 fra godstransporten vil blive mindsket, uddyber Martin Lidegaard.

Login