Dam kaldt i samråd om betalingsringen

SAMRÅD: Oppositionspartierne har kaldt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) og miljøminister Ida Auken (SF) i samråd i Transportudvalget. Emnet for samrådet er, om der skal foretages en VVM-undersøgelse, inden beslutningen om en betalingsring om København træffes.

Samrådet skal belyse de to ministres holdning til en forudgående VVM-undersøgelse i forbindelse med beslutningsprocessen for en betalingsring. Oppositionen har hidtil krævet, at der bliver foretaget en sådan undersøgelse, inden spørgsmålet om etableringen af betalingsringen behandles i Folketinget.

Transportministeren har i forbindelse med besvarelsen af et § 20-spørgsmål fra Konservatives trafikordfører Lars Barfoed den 23. november lovet, at der kommer en miljøvurdering af betalingsringen. Men ministeren har tidligere på måneden i en mail til Politiken skrevet, at han ikke ved, om der bliver behov for en egentlig VVM-undersøgelse.

De fire borgerlige trafikordførere har stillet følgende fem samrådsspørgsmål til Transportministeren og miljøministeren.

Login