Børge Ernø Transport A/S er blevet ekskluderet fra ITD

KORT NYT: Børge Ernø Transport A/S er blevet ekskluderet fra ITD med øjeblikkelig virkning, efter beskyldninger om svindel med kontrolapparatet for køre- og hviletid.

Børge Ernø Transport A/S er blevet ekskluderet på baggrund af et indslag, bragt i TV2 Nyhederne søndag, hvori det fremgik at virksomheden havde manipuleret med kontrolapparatet for køre- og hviletid. Flere gange på direkte opfordring fra ledelsen. ITD har gennemgået sagen med Børge Ernø Transport A/S, og har i store træk fået bekræftet oplysningerne fra TV. ITD's formand Gert Jacobsen udtaler i en pressemeddelse:

"Vi kan konstatere, at medlemmet i denne sag har forbrudt sig mod fem ud af seks kapitler i vores etiske retningslinjer. Det ser vi på med stor alvor. Ikke mindst, fordi det er sket helt bevidst, og sikkerheden såvel som kollegiale hensyn til en fair og lige konkurrence er tilsidesat."

Børge Ernø Transport A/S vil tidligst kunne søge optagelse i ITD om tre år. Genoptagelsen af medlemsskabet vil være afhængig af, om virksomheden kan dokumentere lovlig og professionel drift i den mellemliggende periode.

Login