Schmidt afventer udbudsforslag

SAMRÅD: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) kunne på fredagens samråd ikke konkretisere, hvad hans forslag om udlicitering af fjerntrafikken på jernbanenettet vil betyde for passagerer og sporkapacitet. S og SF savner dokumentation for, at konkurrence forbedrer kvaliteten.

SF's trafikordfører, Anne Baastrup, havde indkaldt til samråd i Folketingets Trafikudvalg fredag eftermiddag, fordi hun ville have ministeren til at redegøre for sit forslag om at udlicitere fjerntrafikken på jernbanenettet.

Men transportminister Hans Christian Schmidt (V) hverken ville eller kunne komme det nærmere, før de seks internationale jernbaneoperatører, der har vist interesse for projektet, er kommet med deres bud og forslag.

"Lad os nu afvente de forslag, før vi tager stilling til noget som helst. Jeg er ikke ekspert på togdrift eller jernbanenettet, så før jeg har set, hvad operatørerne byder ind med, kan jeg ikke komme det nærmere," sagde Hans Christian Schmidt (V), der endnu engang understregede, at han er på passagerernes side og kun vil gennemføre planen, hvis det forbedrer deres forhold.

Login