Barfoed vil arbejde for stærekasser

FART: Justitsminister Lars Barfoed (K) vil arbejde for at indføre permanente stærekasser i hele landet. Samtidig har DTU Transport nu offentliggjort en positiv evaluering af stærekasseforsøget.

"Jeg er meget positiv over for at etablere et landsdækkende stationært ATK-system her i landet, og jeg vil arbejde for, at vi gør det," sagde justitsministeren på samrådet.

DTU rapport er positiv
Ministeren var kaldt i samråd to dage før DTU Transport offentliggjorde deres rapport: 'Automatisk hastighedskontrol - vurdering af trafiksikkerhed og samfundsøkonomi'. Rapporten evaluerer et sjællandsk forsøg med ubemandet, stationær ATK og er afgørende for de videre beslutninger om, hvorvidt og hvordan stærekasserne skal opsættes permanent i hele landet.

Rapportens konklusion er overvejende positiv. Den konkluderer, at indførelse af stærekasser viser en klar reduktion af hastigheden og et deraf følgende væsentligt fald i antallet af trafikuheld. Evalueringen baserer sig på erfaringerne fra de ti ATK-standere placeret rundt omkring på Sjælland, men trækker også på udenlandske erfaringer.

Login