Kritik af Dansk Energis forslag om bilskat

BILSKAT: En grøn registreringsafgift, præmie for energieffektive biler og en grøn kørselsafgift er hovedelementerne i nyt forslag til bilbeskatning fra Dansk Energi. Forslaget får lunken modtagelse fra andre organisationer.

"Vi kan med vores nye model løse energipolitikkens største udfordring: transportsektorens CO2-udslip, som der stadig ikke er nogen politiske løsninger på. Vi ser selvfølgelig elbilernes forlængede afgiftsfritagelse frem til 2015 som et skridt på vejen, men vi vil gerne længere end 2015, så vi giver plads til de grønne biler på langt sigt," siger cheføkonom i Dansk Energi, Frans Clemmesen.

Forslaget bygger på tre grønne håndtag, som skal virke adfærdsregulerende på forbrugerne. En grøn registreringsafgift, en præmie for energieffektive biler og en grøn kørselsafgift er de grundlæggende elementer i forslaget, som Dansk Energi fremlagde onsdag.

"Det vil påvirke forbrugernes adfærd, fordi det bliver billigere og mere konkurrencedygtigt at købe de grønne teknologier. I dag er de for dyre med den beskatningsmodel, vi har, men med den her omlægning vil de få en konkurrencedygtig pris," siger branchechef i Dansk Energi, Lærke Flader, og påpeger, at man ved at indføre en flad sats for registreringsafgiften indtil 250.000 kr. vil forsøge at komme teknologidiskriminationen til livs.

Login