Øst får flere trafikinvesteringer end Vestdanmark

FORDELING: Østdanmark får 6 mia. kr. mere end Vestdanmark til investeringer i infrastrukturen. Fair, mener Kim Christiansen, trafikordfører i DF.

Østdanmark prioriteres højere end Vestdanmark, når det kommer til investeringer i infrastrukturen. Det viser et svar fra transportministeren.

Hans Chr. Schmidt skriver i et svar til Folketingets Trafikudvalg, at der vest for Storebælt er anlægsprojekter for 18 mia. kr., og øst for Storebælt er der projekter for 24 mia. kr. Begge tal er fra 2009.
Derudover er der initiativer, som ikke kan placeres i hverken øst eller vest, da de er nationale. Blandt andet nævnes et nyt signalsystem på Banedanmarks net. For de nationale projekter er beløbet ca. 56 mia. kr. i 2009-priser.

Det er Kim Christiansen, trafikordfører fra DF, der har stillet spørgsmålet for at få klarhed over, om midlerne fordeles skævt. På baggrund af svaret mener han, at midlerne virker fornuftigt fordelt.
"Vi har alle været enige om, at vi skal bruge pengene der, hvor behovet er størst. Og det er der ingen tvivl om, at det er det - i hvert fald på vejene - i Østdanmark. Så de tal transportministeren kommer med, afspejler vel meget godt behovet," siger han.

Login