Nye lufthavnstakster i Kastrup

KORT NYT: Statens Luftfartsvæsen har i dag godkendt nye lufthavnstakster i Københavns Lufthavn, Kastrup.

Transportministeren glæder sig over, at det har været muligt for Københavns Lufthavn og flertallet af luftfartselskaberne at indgå en aftale om de lufthavnstakster, der skal gælde fra 1. oktober 2009.

"Jeg er særlig tilfreds med, at det har været muligt at indgå en takstaftale i den nuværende vanskelige situation for luftfarten for en periode af 5 ½ år," siger transportminister Lars Barfoed (K) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg er også tilfreds med, at aftalen understøtter Københavns Lufthavn som et skandinavisk knudepunkt gennem omlægninger af takststrukturen, der tilgodeser transferpassagerer og det aftalte investeringsniveau på 2,6 mia. kr. over aftalens 5 ½ år.

Det er min vurdering, at takstaftalen animerer til vækst i det vigende marked ved at fastholde taksterne i de næste 1½ år.

Aftalen understøtter bl.a. interkontinentale flyvninger, og det er mit håb, at Københavns Lufthavn kan tiltrække nye interkontinentale ruter, til glæde også for hovedstadsregionens tilgængelighed og erhvervslivets muligheder på de internationale markeder." 

Login