Barfoed i samråd om bilsyn – igen

REDEGØRELSE: Transportministeren fastholder, at liberaliseringen af bilsyn har været en succes. S kalder Lars Barfoed (K) i samråd.

Socialdemokraterne kalder transportminister Lars Barfoed til samråd om liberaliseringen af bilsynene. Ministeren er kommet med sin redegørelse på baggrund af en skarp kritik fra statsrevisorerne.

Statsrevisorerne konkluderede i april, at bilsynene var blevet forringet og dyrere siden liberaliseringen i 2005. Det fik oppositionen til at kalde ministeren i samråd. Lars Barfoed fastholder nu i sin redegørelse, at liberaliseringen har været en succes, hvilket sender ham endnu en tur i samråd.

"Vi mener faktisk, at ministeren skøjter hen over den kritik, der er fra Rigsrevisionen. Derfor må han selvfølgelig redegøre for, hvordan han er kommet frem til de forunderlige konklusioner. Jeg kan slet ikke få det til at harmonisere med den meget skarpe kritik, der er kommet," siger Benny Engelbrecht.

Transportministeren er ikke i tvivl om, at liberaliseringen af bilsyn har været en succes.

"Jeg er samlet set af den overbevisning, at liberaliseringen af bilsynsmarkedet har været en succes. Men man glemmer hurtigt, hvordan forholdene var i "de gode gamle dage" med Statens Bilinspektion," skriver Lars Barfoed i sin redegørelse.

Han hæfter sig ved, at det nu er muligt at finde billigere bilsyn, og at ventetiden er faldet markant. 

Tre indsatsområder
Socialdemokraterne mener, at lovgivningen skal til et ekstra syn. Benny Engelbrecht lægger op til at fremlægge lovforslag, men mener ikke, at det er første skridt.

"Vi mener, at der er behov for en revision af loven. Det har ministeren ikke tænkt sig. I første omgang har vi tænkt os at tage ham i samråd. Derefter må vi som opposition komme med forslag til ændring af loven om bilsyn," siger Benny Engelbrecht.

Benny Engelbrecht forstiller sig, at man lægger fokus på primært tre områder.

"Det er vigtigt med uddannelse af medarbejdere. Dertil skal vi skabe transparens i forhold til kvaliteten - eksempelvis med en smiley-ordning. Og så skal der være en skærpet indsats med de bilsyn, som gør det dårligst," siger Benny Engelbrecht.

Lars Barfoed har tidligere afvist en smiley-ordning på bilsyn.

Login