Barfoed vil have bedre drift på Kystbanen

TOG: Transportminister Lars Barfoed (K) holdt mandag møde om Kystbanen. En række initiativer skal sikre bedre drift. Pendlerforeningen er ikke tilfreds.

Togdriften på Kystbanen er stadig alt for ustabil. Derfor holdt transportminister Lars Barfoed (K) mandag møde med DSBFirst, DSB, Banedanmark og Trafikstyrelsen om problemerne. Mødet resulterede i en række nye tiltag.

"Forholdene for pendlerne på Kystbanen har været klart utilfredsstillende. Og selv om vi tidligere på året satte ind med en robusthedsplan med ekstra kapacitet til at opfange forsinkelser fra Sverige, har det ikke været tilstrækkeligt. Derfor sætter vi nu yderligere en række initiativer i gang," siger Lars Barfoed i en pressemeddelelse.

Blandt tiltagene er en task force, som dels skal give Banedanmark mulighed for at gribe ind ved forsinkelser, dels skal give mulighed for bedre information til passagererne. Desuden skal der hentes ekstern ekspertbistand, som skal anvise løsninger på bedre regularitet. Endelig overvejer ministeren, om Kystbanen og Øresundstrafikken på længere sigt skal organiseres anderledes.

Login