Aktører: Behov for flere penge til investeringsplan

INVESTERINGPLAN: DTL og DI vil have flere vejinvesteringer, og de grønne vil have højere afgifter og færre motorveje. Alle er enige om, at der er afsat for få penge.

Læs her, hvordan aktørerne har reageret på regeringens investeringsplan. Reaktionerne er abstrakter fra deres pressemeddelser, som i deres fulde længde kan læses i bunden af artiklen.

DTL, Dansk Transport og Logistik
Hos DTL roser man regeringen for at prioritere infrastruktur. Men man understreger samtidig, at der er sat for få penge af. De mener, at det er for uambitiøst, at investeringsbeløbene ligger på ca. 7,5 mia. kr. om året, når man trækker metroringen i København og Femern Bælt-broen fra. De mener også, at der er for mange forundersøgelser med projekter, som kun skal undersøges i første omgang. De roser regeringen for at love, at de foreslåede kørselsafgifter bliver udgiftsneutrale, men de havde helst undværet dem.

"Udenlandske erfaringer viser, at road pricing og bompenge er meget dyre måder at opkræve skat på. Derudover har road pricing ingen adfærdsregulerende effekt for lastbiler, for en lastbil skal jo bringe varer ud, uanset hvad," siger DTL-direktør Erik Østergaard.

Login