Fogh inviteret på kanotur af motorvejsmodstandere

MOTORVEJ: Motorvejsmodstandere har inviteret statsministeren på kanotur på Værebro Å. Håber, at Fogh vil pille udbygning af Frederikssundsmotorvejen ud af investeringsplanen.

En gruppe modstandere mod udvidelsen af Frederikssundsmotorvejen har sendt et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). I brevet inviteres statsministeren på en kanotur på Værebro Å ved Ølstykke.

Naturområdet ved Værebro Å løber gennem en bred dal med udstrakte enge og moser. En naturtype, man oftest finder i Jylland. Det er et dyrerigt område, hvor der blandt andet har været flere ynglende storke.

Afsenderne vil have Anders Fogh Rasmussen med ud på en kanotur, for at statsministeren kan opleve naturen på egen krop. Det er afsendergruppens håb, at statsministeren vil kunne se værdien i naturområdet og vil lytte til alternative trafikale løsninger for Frederikssundfingeren.

Ligheder med linjeføringen ved Gudenådalen

I december 2006 kastede Anders Fogh sig selv ind i kampen for at få motorvejen mellem Århus og Herning til at gå uden om Gudenådalen ved Silkeborg, som Vejdirektoratet ellers havde anbefalet. I stedet fik Fogh gennemtrumfet, at motorvejen skal gå gennem bolig- og erhvervsområder i Silkeborg by.

Fogh stillede dengang personligt op til et borgermøde i Silkeborg, hvor han blev mødt af stærkt utilfredse silkeborgensere.

Login