Danskerne vælger kollektiv trafik frem for veje

NYHED: Ny undersøgelse viser, at flertallet af danskerne er imod nye veje frem for kollektiv trafik.

Danskerne er ikke så vilde med stribevis af motorvejsbyggerier som hidtil antaget.

En ny meningsmåling, som analysebureauet A&B Analyse har foretaget, viser, at danskerne ikke vil have flere nye veje frem for kollektiv trafik, hvilket ellers har været en tendens hidtil.

På spørgsmålet om, hvorvidt regeringen bør satse på veje frem for kollektiv transport svarer 53 pct. af de adspurgte nej. 37 pct. svarer ja, og 10 pct. svarer ved ikke.

Veje prioriteret højere end bane
I det tidligere trafikforlig blev der afsat ca. 4,7 mia. kr. til baneområdet og 4,2 mia. kr. til vejområdet.

Tager man højde for, at beløbene til jernbanen vedrører perioden 2007 til 2014, og at beløbene til vejene vedrører perioden 2007-2012, ser tingene anderledes ud.

Det giver i gennemsnit 700 mio. kr. til veje om året, men kun knap 590 mio. kr. til jernbaner.

V enig med danskerne 
Venstres trafikordfører erklærer sig enig med flertallet af danskerne. Han understreger, at partiet i sit trafikoplæg både peger på behovet for nye veje og investeringer i kollektiv transport:

"Det er ikke et enten-eller, men et både-og. For eksempel er der bred politisk forstålse for behovet for at få udvidet Vejlefjordbroen, og det haster med en omfartsvej ved Næsted. Omvendt er de fleste også enige om, at der skal være et ekstra jernbanespor mellem Ringsted og København, og at nogle S-togslinjer skal udbygges," siger Kristian Pihl Lorentzen.

Login