Venstres finanslovudspil på transportområdet

DOKUMENTATION: Venstre har mandag lanceret sit finanslovudspil for 2013, der blandt andet berører transportområdet. Med finanslovudspillet ønsker partiet kørekort til 17-årige. Desuden skal motorvejen Holstebro-Herning bygges. Se punkterne her.

Følgende to punkter berører transportområdet:


Frihed under ansvar i trafikken

"Sammenlignet med andre lande er trafiksikkerheden i Danmark i top. Antallet af trafikdræbte har i flere år været faldende, og i 2011 var antallet af trafikdræbte det laveste nogensinde. Men vi har fortsat en udfordring i forhold til de helt unge bilister. For at forbedre de unge bilisters trafiksikkerhed foreslår Venstre, at der gennemføres en 3-årig forsøgsordning, som indebærer, at 17-årige får mulighed for at erhverve kørekort til biler, som det sker i dag for 18-årige. En betingelse er, at det sker under supervision af en erfaren bilist. En tilsvarende ordning har været en stor succes i Tyskland, hvor antallet af alvorlige ulykker blandt unge bilister er reduceret med mere end 20 pct.

Samtidig foreslår Venstre, at knallertlovgivningen ændres, så unge får mulighed for at køre på lille knallert, når de fylder 15 år. Til gengæld ønskes så en række stramninger af loven, så trafik­sikkerheden tilgodeses."

Login