Trafikpolitikere tilfredse med IC4-forlig

IC4: Trafikordførerne bakker op om forliget mellem DSB og AnsaldoBreda. Enhedslisten er utilfreds med, at togene bliver yderligere forsinket.

Magnus Heunicke, trafikordfører (S):
"Den her løsning er den eneste rigtige. IC4-togene skal laves nu, og så skal de på skinner. Oven i købet skaber forliget danske arbejdspladser, så jeg er overordnet godt tilfreds med denne løsning," siger Magnus Heunicke til Altinget.

Kim Christiansen, trafikordfører (DF):
"Hele forløbet har været en farce, men nu er der kommet en fornuftig aftale. Det er et lækkert tog, når det først kommer ud at køre. Vi er tilfredse med, at der bliver skabt danske arbejdspladser, og vi er tilfredse med, at DSB får en prisreduktion, der kan bruges til at forbedre togmateriellet. Nu ser vi fremad, men har selvfølgelig også fokus på, at det nye ultimatum bliver overholdt. Vi er langt fra i mål, men jeg er mere glad, end jeg har været længe," siger Kim Christiansen til Altinget.

Kristian Pihl Lorentzen, trafikordfører (V):
"Venstre bakker op om det forlig, der nu er indgået. Vi er ligesom alle andre trætte af den uhørte langmodighed og slendrian, der har præget dette projekt siden det allerede i 1999 blev besluttet at købe IC4. Nu er der omsider kommet fremdrift i produktion og levering af tog ved, at DSB har sat hårdt mod hårdt. Alternativet til det indgåede forlig var helt at skrotte IC4. Det ville få store negative konsekvenser for togpassagererne i mange år, idet en fremtidig satsning på el-tog ikke er hensigtsmæssig de nærmeste 5-10 år på grund af det gigantiske signalprojekt. Nu kommer vi trods alt i gang med at få IC4 indsat i landsdelstrafikken. Det har altså været et valg mellem pest eller kolera. Venstre bakker op om det trufne valg, men vil lægge stor vægt på vi tager grundigt ved lære af hele denne farceagtige sag, så vi undgår gentagelser i fremtiden," skriver Kristian Pihl Lorentzen i en pressemeddelelse.

Login