Transport kan bidrage væsentligt til CO2-mål

KLIMA: Ny analyse fra Dansk Energi viser, at transportområdet kan bidrage med over en tredjedel til regeringens resterende klimamål for 2020. Analysen foreslår dog en strategi, der introducerer 100.000 gas-baserede biler, og det får kritik fra Det Økologiske Råd.

Analysen er lavet for at understøtte den kronik (se linkboks), hvor en række aktører i og omkring transportsektoren mandag meldte sig klar til at bidrage med forslag til, hvordan netop transporten kan bidrage til regeringens klimaambition.

Og hovedbudskabet i analysen er klart: Ved at aktivere en bred palet af løsninger på transportområdet, så kan der reduceres op mod 1,46 millioner tons CO2 af de 4,1 millioner tons CO2, regeringen har som mål i 2020. Det svarer til godt en tredjedel af den reduktion af CO2-emissioner, som stadig udestår, efter energiaftalen blev indgået, før regeringen klimamål er nået.

Tre "stilleskruer"
I analysen inddeles virkemidlerne for CO2-reduktion i transportsektoren i tre kategorier eller "stilleskruer": effektiviseringer, iblanding af biobrændstoffer og alternative drivmidler.

Login