Utilfredsstillende forløb for meningitisvaccination

BAGGRUND: Det har taget lang tid men kan ende med at tage endnu længere tid. Imens dør danskere af meningitis, som de kunne være blevet vaccineret imod.

Det har taget Sundhedsstyrelsen et halvt år at aflevere deres endelig anbefaling til sundhedsministeren. Det handler om meningitisvaccinationen, som i december sidste år blev anbefalet til at indgå i børnevaccinationsprogrammet.

Nu ligger anbefalingen så på sundhedsministerens bord. Lars Løkke Rasmussen er af Dansk Folkeparti blevet bedt om at finde penge til vaccinen, men ministerens udmelding afventes fortsat med spænding.

En del af finansloven
Både DF og Socialdemokraterne vil som sidste udvej forsøge at finde pengene i finanslovsforhandlingerne, men det betyder, at vaccinationerne først kan begynde 1. januar 2008. Det finder begge partier utilfredsstillende.

"Vi skal have fundet pengene til det. Det er en statsopgave, og derfor kan jeg godt forestille mig, at det bliver en del af Finanslovsforhandlingerne. Men forløbet har ikke været tilfredsstillende," siger Birthe Skaarup, sundhedsordfører for DF.

Login