Usmart organisering af mammografi-indsatsen

Viden fra ny rapport bruges ikke, når regionerne skal planlægge brystkræftscreening, der skal tilbydes til kvinder fra udgangen af 2007.

Hovedkonklusionen i Institut for Sundhedsvæsens (DSI) nye rapport om brystkræftscreening bliver ikke brugt, når regionerne tilrettelægger deres indsats. De har ellers haft adgang til rapporten længe, inden den blev kendt af offentligheden.

"Hovedkonklusionen i rapporten er, at det skal foregå et sted, hvor kvinderne både skal screenes og får deres diagnose. Det letter ventetiden, hvilket er vigtigt for kvindernes oplevelse af forløbet. Den anden konklusion er, at der er meget at vinde ved stordrift. Det gælder både økonomisk og ved kvalitetssikring. Det handler om at give radiologerne mulighed for at få erfaring med at kigge på billeder af symptomfri kvinder," siger Dorte Gyrd-Hansen, der er professor ved DSI Institut for Sundhedsvæsen.

DSI har sammenlignet de internationale erfaringer, der er blevet gjort med at lave en samlet national screeningsindsats for at forebygge dødsfald som følge af brystkræft.

Login