Udpræget tilfredshed med forebyggelseskommission

NYHED: Flere sundhedsaktører er tilfredse med Forebyggelseskommissionen og venter især meget af lavere moms på sunde fødevarer. Patientvinklen mangler dog, mener Danske Patienter.

Hatten bliver løftet, og der er anerkendende blik mod regeringens nye Forebyggelseskommission. De fleste sundhedsaktører er umiddelbart tilfredse med kommissionen og har store forventninger til arbejdet, der skal strække sig over det næste år. Og et af de emner, som der er de højeste forventninger til, er differentieret moms på sunde fødevarer. Det arbejde glæder formanden for Lægeforeningen, Jens Winther Jensen, sig blandt andet til at følge.

"Kommissoriet har den bredde, som vi har anbefalet, og der sættes en tyk streg under, at kommissionens arbejde skal have fokus på forslag og redskaber, der har dokumenteret virkning i forebyggelsen. Vi glæder os også over, at kommissionen konkret skal undersøge konsekvenserne af differentieret moms, så priserne på frisk frugt og grønt kan sættes ned," siger Jens Winther Jensen.

Sund moms på dagsordenen
Også Hjerteforeningen og Dansk Sygeplejeråd ser frem til kommissionens arbejde og det øgede fokus på blandt andet sunde fødevarer, siger Hjerteforeningens formand og klinikchef på Rigshospitalet, Henrik Sillesen.

Login