Ubehandlet ADHD koster 2,8 mia. kroner om året

ADHD: Ny forskning fra Rockwool Fonden viser, at ADHD koster samfundet 2,8 milliarder kroner årligt for de voksne, som ikke er blevet behandlet for ADHD. KL kritiserer regionerne for ikke at levere konsulentbistand til ADHD-behandling.

Det koster samfundet 2,8 milliarder kroner årligt, at 18.993 danskere er vokset op med ADHD uden at blive behandlet. Det viser en undersøgelse, som Rockwool Fondens Forskningsenhed (RWF) for nylig offentliggjorde. Rapporten sætter for første gang et beløb på de omkostninger, ubehandlet ADHD giver samfundet.

”Vores beregning gælder voksne med ADHD, der ikke er blevet behandlet for tilstanden som børn. Så den fortæller, hvad den enkelte og samfundet taber, hvis man ikke formår at sætte ordentligt ind over for lidelsen tidligt,” siger økonomiprofessor ved CBS og leder af undersøgelsen Anders Sørensen.

Undersøgelsen er gennemført af en forskergruppe bestående af forskere fra Copenhagen Business School (CBS), Aarhus Universitetshospital og University of Nottingham.

Login