Tretten svar til Sundhedsudvalget

Ernæringsrådet overlever i nuværende form
Ministeren afviser at oprette et nationalt sundhedsråd. De rådgivende opgaver på folkesundhedsområdet og informationsindsatsen overfor befolkningen skal primært varetages af Sundhedsstyrelsen og Fødevaredirektoratet. Ministeren er dog enig i, at rådgivningen regelmæssigt skal tages op til revision.
Læs mere

Patienter skal blive i landet
Minister afviser at sende kræftpatienter direkte til behandling i udlandet, sådan som Patientforeningen for Kræftbehandling i Udlandet foreslår. Kapaciteten på de danske sygehuse skal udnyttes bedst muligt. Ministeren understreger, at der i Danmark forskes i mange former for nye kræftbehandlinger, herunder også i nogle af de metoder, som anvendes i Tyskland.
Læs mere

Minimale data om køb af organer i udlandet (syv svar)
Sundhedsstyrelsen har oplyst, at der ikke findes samlede data om, hvor de organer, danskerne køber i udlandet, kommer fra, hvem der er donore og om eventuelle priser på organerne. Sundhedsstyrelsen skønner, at der er i flere tilfælde angiveligt er tale om familiære organdonorer, mens der også findes tilfælde, hvor organerne er direkte købt.
Læs mere

Login