Sygeplejersker kræver politisk handling i OUH-sag

SIKKERHED: Arbejdsforholdene på den psykiatriske afdeling på Odense Universitetshospital skal markant forbedres, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

Stærkt kritisabelt. Sådan lyder det fra Dansk Sygeplejeråd om arbejdsforholdene på den psykiatriske afdeling på Odense Universitetshospital, hvor en læge og to sygeplejersker blev knivoverfaldet af en psykisk syg patient i fredags.

Sikkerhed slækkes af tidspres
Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i en rapport fra Arbejdstilsynet fra den psykiatriske afdeling på OUH, hvor der oplyses, at volden på afdelingen er steget markant fra 2010 til 2011. Ifølge rapporten oplyser medarbejdere også, at der er slækket på sikkerheden på grund af tidspres.

"Det er dybt bekymrende, at man føler sig tvunget til at slække på sikkerheden på grund af arbejdsbyrden, og det kan få voldsomme konsekvenser både for medarbejdere og patienter," siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Ifølge oplysninger fra Sygeplejerådet har den psykiatriske afdeling på OUH siden 2010 fyret mange medarbejdere og nedlagt et stort antal stillinger, for afdelingen er i gang med en længere spareplan på et tocifret millionbeløb.

Login