Sundhedsvæsenets fremtid til diskussion

KONFERENCE: Sundhedsindustriens dag blev afholdt onsdag. Fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenets stod øverst på dagsordenen.

Dansk Industri afholdt onsdag for 4. år i træk Sundhedsindustriens dag. Blandt oplægsholderne var regionrådsformand Bent Hansen (S) og indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), der diskuterede forskning, kvalitet, samarbejde og regioner, i lyset af en presset økonomi.

DI ville med kodeordene Samarbejde, Innovation, Økonomi og Fleksibilitet sætte fokus på de udfordringer, sundhedsvæsnet står over for, og på nødvendigheden af forskning og udvikling.  

Effektivitet og produktivitet
Både Bent Hansen og Bertel Haarder lagde i deres oplæg vægt på den fremgang, der har præget sundhedsvæsenet gennem de seneste år. Bertel Haarder fremhævede regeringens arbejde med at nedbringe ventetiderne på operationer med 35 procent, men tydeliggjorde også vigtigheden af at arbejde for yderligere øget produktivitet. Ministeren mente således også, at patientens ventetid på at få stillet en diagnose skal nedbringes.

Login