Sundhedstilbud bliver kendt med tiden

MÅLING: Kun 7 pct. af danskerne har haft kontakt med kommunernes sundhedstilbud. Men det er ikke overraskende, mener KL.

Kun 7 pct. af danskerne svarer, at de har været i kontakt med kommunernes nye sundhedstilbud. 93 pct. af danskerne svarer, at de ikke har været i kontakt med tilbuddene. Men det vel at mærke kun en måned efter, at kommunerne fik ansvar for forebyggelse og genoptræning.  

Gør det i forvejen
Kommunerne vil i høj grad leve op til det større ansvar for forebyggelse og sundhedsfremme gennem de ordninger og det arbejde, der allerede gøres på sundhedsområdet f.eks. i sundhedsplejen og i hjemmesygeplejen. Derfor er det heller ikke overraskende, at flertallet - på spørgsmålet, om de har været i kontakt med kommunens nye sundhedstilbud - svarer nej, mener KL.

"Jeg tror, at resultatet ville være anderledes, hvis man havde spurgt, om danskerne har været i kontakt med nogle konkrete kommunale tilbud, f.eks. genoptræning eller rygestopkurser. Det vil her godt en måned efter reformens ikrafttræden nok stadig ikke blive en meget høj procentdel - men det vil det til gengæld blive, hvis man så spørger igen om et år," siger Helle Schnedler, chefkonsulent i KL.

Hun forudser, at danskerne med tiden vil lære også de nye sundhedstilbud i kommunen at kende.

Meningsmåling:
Har du haft kontakt med kommunernes nye sundhedstilbud?
Ja 7 pct.
Nej 93 pct.
Ved ikke 0 pct.

Meningsmålingen er lavet af A&B Analyse for netavisen Altinget.dk. I alt er 1038 personer spurgt på baggrund af et repræsentativt grundlag.

Login