Sundhedsminister i samråd om morfin til demente

KORT NYT: Sundhedsministeren er kaldt i samråd. Enhedslisten vil vide, hvorfor demente angiveligt bliver overmedicinerede med morfin.

Demente overmedicineres med morfin. Det mener Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, der nu kalder sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

”Det er svært at sige sig fri for mistanke om, at man bedøver de demente, fordi der ikke er tilstrækkeligt personale til at tage sig af dem. Senest har vi et eksempel fra Odense, hvor normeringen til en demensafdeling med 130 patienter er tre ansatte i nattetimerne. Men demente skal ikke bedøves, de skal have kærlig omsorg og højt kvalificeret behandling af faguddannet personale,” siger han.

Finn Sørensens reaktion kommer i kølvandet på en undersøgelse, der er lavet af phd.-studerende ved Rigshospitalet Christina Jensen-Dahm. Undersøgelsen viser, at 20 procent af plejehjemsbeboere med demens modtager behandling med morfinplastre i løbet af et år. Engelske og amerikanske sundhedsmyndigheder fraråder brugen af morfinplastrene.

Login