Statsminister: Bedre kræftbehandling og sammenhæng

DOKUMENTATION: Læs her statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale til Danske Regioners generalforsamling. Her kom hun med konkrete løfter inden for kræft- og kronikerbehandling samt tiltag, der skal forbedre sammenhæng i behandlingen.

I sin tale til Danske Regioners generalforsamling lovede statsministeren 250 millioner til bedre behandling af kronikere. Kræftbehandling af børn skal forbedres, og det samme skal kræftpatienter, der lider af flere sygdomme. (170 millioner kroner). Statsministeren annoncerede samtidig, at antallet af sundhedsaftaler mellem kommuner og regioner skal skæres ned til en per region.


Statsministerens tale ved Danske Regioners generalforsamling - mandag 18. april 2013:

Jeg har glædet mig til at komme til Herning i dag.

Det har jeg, fordi I regioner har ansvaret for et af de vigtigste områder i vores danske velfærdssamfund. 

Det kan godt være, at flere danskere kender deres borgmester end deres regionsformand. Det kan godt være, at regionerne umiddelbart kan synes en lidt fjern størrelse for nogle. Men jeres betydning er både stor og helt tæt på.

I løbet af et år er stort set alle danskere i kontakt med områder, som I har ansvaret for. Og det drejer sig ofte om vigtige ting i vores liv. Når vi føder vores børn. Når vi bliver syge. Når vores nærmeste har brug for hjælp.

Login