Statens Serum Institut skal ikke privatiseres

- En privatisering af Statens Seruminstitut vil skade sundhedsberedskabeti Danmark i forhold til befolkningen. Det må totalt afvises, at Serumsinstituttets beredskab i forhold til epidemier privatiseres. I alle lande i verden vi sammenligner os med, heriblandt de europæiske lande og USA, er disse funktioner statslige. Det handler om staternes sundhedsmæssige ansvar overfor befolkningen. Det skal også fortsat sikres i Danmark, siger Claus Larsen-Jensen.

- Det vil heller ikke være en god ide privatisere Seruminstituttets vaccineproduktion, som udgør halvdelen af virksomhedens aktiviteter. Det er rigtigt, at private medicinalfirmaer godt kunne producere vaccinerne. Men konsekvensen ville være, at Seruminstituttet dermed ville miste den ekspertise og evne til hurtigt at agere i tilfælde af sygdomsepidemier, som er så afgørende. Og der ville derfor skulle tilføres flere penge til at Seruminstituttet til opbygning af ekspertise på disse områder også. Det er ikke klog politik, advarer Claus Larsen-Jensen.

- Den danske befolkning har krav på, at statens sundhedsberedskab fungerer effektivt og hurtigt. Seruminstituttet har senest vist dette i forbindelse med SARS-epidemien. Derfor skal jeg på det kraftigste advare mod et privatiseringseventyr på dette område, siger Claus Larsen-Jensen.

Login