SST har orienteret om ny proces

MEDICIN: Sundhedsstyrelsen har gjort folketingspolitikerne opmærksomme på, at de ville ændre processen for, hvordan nye kræftlægemidler behandles, når der skal tages stilling til, om det skal være standardbehandling.

"Vi har masser af udvalg, som vi ikke går ud og orienterer bredt om," siger Lone de Neergaard, der er formand for Nationalt Udvalg til Vurdering af Kræftlægemidler. Hun mener ikke, at Sundhedsstyrelsen direkte har orienteret om, at udvalget blev nedsat, men at styrelsen har gjort politikerne opmærksomme på, at processen skulle ændres.

Fortalte om det i et § 20-svar
"I et svar den 21. maj 2007 oplyste ministeren på baggrund af oplysninger fra Sundhedsstyrelsen Charlotte Fischer om, at Kræftstyregruppen har besluttet at systematisere behandlingen af kræftlægemidler. Da der var et behov for at se på processen, og til at gøre processen mere synlig. Problemet var, at Kræftstyregruppen ikke altid havde et tilstrækkeligt godt grundlag til at træffe en beslutning, og derfor var det nødvendigt at få et system, der kunne lave en mere detaljeret forbehandling. Man kan kalde det en slags generalprøve på behandlingen," siger Lone de Neergaard.

Arbejdet i udvalget har fået fornyet interesse, da det er kommet frem, at det fortsat tager lang tid at få afgjort, om et lægemiddel skal være standardbehandling, efter at det er godkendt til behandling af Lægemiddelstyrelsen.

Login