SmerteLinjen åbner 1. april

KORT NYT: Smertepatienter og pårørende kan fra 1. april ringe til SmerteLinien, som betjenes af frivillige sygeplejersker, socialrådgivere, psykologistuderende og patienter.

Rådgivningslinien åbner med økonomisk støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og drives i et samarbejde mellem FAKS Foreningen af Kroniske Smertepatienter og SmerteDanmark.

Linien har 22 frivillige tilknyttet og har en åbningstid på 12 timer ugentligt. 

Målet med telefonen er at guide smertepatienter og deres pårørende gennem systemet og rådgive om hverdagen som smertepatient.

Smerteramte Henning Jeff Larsen fortæller i en pressemeddelelse: "Jeg har lidt af kroniske smerter det meste af mit liv, men jeg skulle blive 47 år, før jeg fik den fornødne hjælp og selvindsigt. Jeg fik hjælp til at lære at leve bedre med smerterne på en ny og for mig mere hensigtsmæssig facon. Jeg skulle acceptere og ændre adfærd gennem ubeskriveligt mange fysiske aktiviteter. Det var det at få hjælp til livsstilsændringer, der gjorde, at jeg fik et lettere liv - ikke et liv uden smerter, men et liv, der blev meget lettere at leve."

Login