Slut med luderrejser for læger

NYHED: Det er slut med smarte markedsføringskneb, som gratis rejser og ophold på luksushoteller. Det mener LIF's vicedirektør efter at have læst NMI's beretning.

Ekstra Bladet vil ikke længere kunne afsløre, at danske læger lader sig bestikke af lægemiddelindustrien. Det mener Lægemiddelindustriforeningens vicedirektør på baggrund af NMI's årsberetning.

"Beretningen gennemhuller myten om de smarte markedsføringskneb og de eksotiske udlandsrejser for lægerne. Det er en glædelig udvikling, at den slags i dag kun undtagelsesvist finder sted i Danmark," siger Jan Hylleberg.

Bedre etik end tidligere
Nævnet for Medicinsk Informationsmateriale (NMI), der er et uafhængigt kontrolorgan i forhold til medicinalindustrien, offentliggjorde tirsdag sin årsberetning for 2006. Deres konklusion er, at samarbejdet mellem industri og sundhedspersonale foregår på en seriøs og upåklagelig måde.

"Selvfølgelig finder der overtrædelser sted af de gældende regler, men der er slet ikke sagligt belæg for de tilbagevendende og meget generaliserende påstande om, at lægerne og andet sundhedspersonale "købes" af industrien med eksotiske udlandsture og rent festbetonede arrangementer.  Sådan var det nok i et vist omfang år tilbage, men de tider er forbi," siger sekretariatschef, cand.jur. Mogens Kjærgaard Møller fra NMI.

Login