SF: Sundhedspolitik er for snævert fokuseret

NYHED: SF præsenterer torsdag deres nye sundhedsudspil. De vil gøre op med det snævre fokus på operationer. SF's sundhedsordfører er åben over for et fælles sundhedsudspil med S i løbet af efteråret.

"Dansk sundhedspolitik har været for ensidigt fokuseret de sidste mange år, således at en stor del af de akutindlagte - typisk de ældre medicinske og kroniske patienter - er blevet overset. V, K og O har satset på udbygning af det kirurgiske område og udviklingen af private sygehuse og på den måde glemt mange af de mest udsatte, således at de medicinske afdelinger er præget af overbelægning, rekrutteringsproblemer og dårlige fysiske rammer," siger Karl Bornhøft.

Samarbejde med S
Han præsenterer på sommergruppemødet SF's seneste indspark til debatten om det danske sundhedsvæsen. Og selvom partiet denne gang står alene om sundhedspolitikken, så tror ordføreren på, at et samarbejde med S om et fællesudspil i løbet af efteråret er en mulighed.

"Vi følte, at det var vigtigt at komme med et udspil lige nu. Men det er klart et område, som vi kan tage op i fællesskab. Det ligger da lige for," siger Karl Bornhøft til Altinget|Sundhed.

Login