S og SF holder fast i Fair Løsning

FINANSLOVSFORSLAG: S og SF fastholder prioriteringerne på sundhedsområdet fra planen Fair Løsning i deres netop fremlagte finanslovsforslag for 2011.

Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti fremlagde i dag deres samlede finanslovsforslag for 2011.

Der afsættes i S og SF's samlede finansforslag 1.200 mio. kr. til sundhedsområdet, hvor 800 mio. kr. går til bedre behandlinger og 400 mio. kr. til bedre forebyggelse.

Samtidig vil de to partier præcist som beskrevet i Fair Løsning hente 1.2 mia. kr. på sundhedsområdet med en række tiltag. Dernæst hentes der 700 mio. kr. ved at fjerne skattebegunstigelsen af de arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer.

Morten Bødskov (S) og Ole Sohn (SF) forklarede, at finanslovsforslaget 2011 er en slags første års udmøntning af Fair Løsning i forhold til sundhedsområdet.

"Vi har tre hovedprioriteringer, som vi fastholder fra Fair Løsning. Det indebærer et løft til de medicinske patienter, psykiatrien - bl.a. med fokus på børn- og ungepsykiatrien, og de livstruende sygdomme, hjerte- og kræftområdet," forsikrede Morten Bødskov til pressemødet.

De penge, som S og SF vil realisere fra sundhedsområdet, drejer sig bl.a. om liberalisering af sygehusmedicin, hvor sygehusene skal have lov at sælge medicin. De lover "mere fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse," hvilket skal ske ved lavere takster til privathospitalerne.

Desuden vil de også frigøre penge ved at ændre regeringens én måneds behandlingsgaranti, så den for nogle lidelsers vedkommende bliver længere.

Login