S: Ingen kovending på spørgsmål om hospitaler

NYHED: Ingen skal transporteres 100 km., når de er kommet til skade i en ulykke. Det mener Socialdemokraterne og opfordrer regionerne til at tænke på mennesket og ikke systemet.

"Det kan blive en konsekvens, at små sygehuse må lukke. Der skal være behandling overalt, men vi skal ikke være så bange for at transportere folk lidt længere." Sådan sagde den daværende sundhedsordfører for Socialdemokraterne, Lone Møller, til Fyns Stiftstidende for lidt over et år siden.

Den nuværende sundhedsordfører Jens Peter Vernersen oplever i dag ingen modsætning i forhold til de meldinger, som både han selv og partiformand Helle Thorning-Schmidt er kommet med de sidste par dage.

"Jeg tror bestemt heller ikke, at Lone Møller ville have haft mere end 100 km til nærmeste sygehus. Alle siger det samme. Der skal maksimalt gå 15 minutter før ambulancen når frem, også skal der maksimalt være 30 minutter til nærmeste sygehus," siger Jens Peter Vernersen.

Uenige med Bent Hansen
Han afviser, at den større afstand vil kunne løses ved brug af helikopter, da det vil betyde, at der skal stå et helt speciale hold klar. Derved ligger han sig ud med formanden for Danske Regioner, Bent Hansen. Der også er hans partifælle.

Login