Ros til kommunalt kursskifte

NY KURS: KL høster på sundhedsområdet ros for at ville følge resten af sundhedsvæsnets fokus på ensretning og brug af dokumenterede metoder.

God ide - men det var også på tide. Sådan lyder nogle af kommentarerne til KL's melding om, at kommunerne på sundhedsområdet skal følge resten af sundhedsvæsnets fokus på evidens og fælles retningslinjer for behandlinger i alt fra sårpleje i hjemmeplejen til genoptræning og forebyggelse.

KL løftede sløret for det nye fokus på KL's konference om kommunernes rolle i sundhedsvæsnet fremover.

"Vi har i mange år talt om kommunernes forskellighed som et plus - noget, der er et ukrænkeligt princip ved at være selvstændige og lokale. Sådan ser man ikke på det i resten af sundhedsvæsnet! For læger og patientforeninger er forskellighed et udtryk for, at nogle borgere får en ringere behandling end andre," sagde formanden for KL's social og sundhedsudvalg, Anny Winther (V). (Læs hele talen og se dagens anden artikel i linkboks).

I sin tale kom hun med en stribe bud på, hvordan kommunerne forbedrer kvaliteten i de stadig flere opgaver, som kommunerne har fået og håber at få i fremtiden.

Login