Roche kåret som årets udenlandske virksomhed

KORT NYT: Onsdag kårede AmCham Denmark medicinalkoncernen Roche som Foreign Company of the Year. Kåringen blev blandt andet begrundet med, at Roche gennem markante investeringer og stærke partnerskaber har styrket innovation og forskning i Danmark.

Ved 15-års jubilæet onsdag uddelte det amerikanske handelskammer i Danmark, AmCham Denmark, prisen Foreign Company of the Year, som i år gik til den schweiziske medicinalkoncern Roche, der dermed fik førstepladsen foran fem andre udenlandske virksomheder, Cisco, Medtronic, MSD, Novasol og SEB.

En uafhængig jury nedsat af AmCham har udvalgt årets udenlandske virksomhed. Ved prisoverrækkelsen fremhævede juryens talsmand, bestyrelsesformand Jørgen Bardenfleth, at Roche i de senere år har foretaget betydelige investeringer i sine danske fillialer og også i den innovative danske biotekforskning og dermed bidraget til skabelsen af nye danske arbejdspladser.

Senest i august 2014 hvor Roche overtog det danske biotekfirma Santaris Pharma for 1.4 mia. kr. Santaris Pharma videredføres på dansk grund under navnet Roche Innovation Center Copenhagen, og det indgår som ét af Roches ialt syv globale innovative forsknings- og udviklingscentre.

"Denne investering, kombineret med evnen til at lave partnerskaber og innovere, også i Danmark, giver mulighed for at udvikle og fastholde arbejdspladser med høj værdiskabelse her i landet," siger juryens talsmand Jørgen Bardenfleth i en pressemeddelelse.

Juryen fremhævede ligeledes Roches stærke engagement i en række strategiske partnerskaber med offentlige myndigheder og private virksomheder. Roche er således involveret i partnerskaber som INNO+ og NEXT (National Experimental Therapeutic partnership), ligesom Roche indgår i en række konkrete partnerskaber med blandt andre Region Hovedstaden, Falck Danmark og Region Midtjylland.

Login