Regler for transseksuelle gode nok

Regeringen vil ikke ændre reglerne, så transseksuelle kan få et nyt midlertidigt CPR-nummer, inden de har skiftet køn helt.

En mand, der ønsker at få den kvindekrop, han mener, han burde have haft fra fødslen, skal altså leve et år som kvinde. Men som loven er i dag, kan denne person ikke få et nyt midlertidigt CPR-nummer. Han/hun skal derfor konstant forklare sig over for offentlige myndigheder, politiet, banken, video-biksen mm., hvilket kan være ydmygende og ubehageligt.

Den danske regering ønsker dog at bevare reglerne som de er i dag. Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skriver i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg:

"Det vil være i strid med CPR-loven, hvis de fik tildelt et nyt personnummer alene med henvisning til deres transseksualitet. Hertil kommer, at oplysningerne i CPR skal være overens- stemmende med de grundregistrerende myndigheders oplysninger, f.eks. i ministerial- bogen. Kravet om overensstemmelse med registreringen i ministerialbogen er således uomgængeligt. Jeg mener derfor ikke, at der er baggrund for at overveje en ændring af CPR- lovgivningen."

Login