Regler for gratis fysioterapi skal ændres

NYHED: Både DF og S vil se på reglerne om gratis fysioterapi. De er utilfredse med, at scleroseramte mistede deres særstatus.

"Jeg kan bare ikke forstå, at dem, der har allermest brug for behandling, dem svigter man." Sådan siger Jens Peter Vernersen, Socialdemokraternes nye sundhedsordfører, når han konfronteres med, at de scleroseramte har mistet retten til gratis fysioterapi.

De scleroseramte har haft en særregel, der gjorde det muligt for dem at modtage gratis fysioterapi som et forebyggende tiltag mellem deres anfald. Men den praksis har Sundhedsstyrelsen ændret.

Lang proces
Beslutningen blev allerede truffet i maj måned sidste år af Sundhedsstyrelsen, men først nu er det lykkedes De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI) at få foretræde for Sundhedsudvalget. De arbejder nu på at få en ny definition af, hvem der kan få gratis fysioterapi.

Jens Peter Vernersen vil arbejde for, at reglerne ændres, og han vil i første omgang lytte til DSI's argumenter.

"Det er dybt besynderligt, at særordningen faldt bort. Når det drejer sig om medicinske patienter, hvor det er svært at måle og veje resultaterne, så er regeringen ligeglad. Det er langt lettere at få flere penge, når det handler om operationer af knæ, der kan måles og vejes," siger han.

Login