Region Sjælland i gang med ny sygehusstruktur

DOKUMENTATION: Region Sjælland har fremlagt en plan for den nye sygehusstruktur, men først får folk en chance for at påvirke beslutningen.

Tre modeller - fælles forudsætninger
Oplægget beskriver en række forudsætninger og rammer for Region Sjællands handlemuligheder ved fastlæggelsen af en sygehusplan. Forudsætningerne handler om Regionsrådets vision og mål, om regionens befolkning og geografi, om sundhedsfaglige krav og anbefalinger samt om politiske og økonomiske vilkår. Forudsætningerne kan sammenfattes til en række punkter, Region Sjællands specialeplanlægning tager udgangspunkt i:

Sygehusene i Nakskov, Fakse og Kalundborg vil ikke inden for en tidshorisont på fem til ti år kunne opretholdes i sin nuværende form. I stedet opereres i scenarierne med en integration af skadeklinik og lægevagt, ligesom der udbygges med akutbiler.

Ingen politiske beslutninger truffet endnu
Oplægget indeholder de planlægningsmæssige rammer og forskellige modeller for opgavefordelingen mellem regionens sygehuse, dvs. det skitserer forskellige scenarier for, hvordan Region Sjælland kan organisere et moderne og højt kvalificeret sundhedsvæsen. Det er dog på nuværende tidspunkt kun et oplæg til debat. Det er den kommende politiske, offentlige og faglige debat - og i sidste ende Regionsrådets beslutning, der skal klargøre, hvilken retning, der skal sigtes efter.

Login