Region H gennemfører de største besparelser

OVERBLIK: Af de tre regioner, der har vedtaget budgettet for 2017, har Region Hovedstaden skåret mest. Finanslovsforhandlinger kan dog mindske besparelserne.

Med Region Hovedstadens planlagte besparelser for 400 millioner står landets folkerigeste region til at gennemføre de største nedskæringer blandt regionerne. Det står klart midt i budgetlægningssæsonen, hvor Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Hovedstaden har vedtaget budgettet for næste år.

Region Hovedstaden
Hos Region Hovedstaden skal der som udgangspunkt skæres 900 stillinger. I en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden understreges det dog, at det endelige fyringstal forventes at blive langt lavere. Blandt andet fordi det skal undersøges, om nogle af besparelserne i stedet kan ske ved naturlig afgang. Desuden nævner man fra regionens side, at finanslovsforhandlingerne muligvis ender med at give et ekstra løft ud over økonomiaftalen fra i sommer til regionerne. Det er set tidligere år. Regionen har et samlet budget på ca. 35 milliarder.

Region Midtjylland
I Region Midtjylland gennemførte man i 2015 historisk stor spareøvelse. I år har man dog skullet spare 224 millioner, hvilket dog ikke fører til fyringer.

Login