Privathospitaler skal sikre det offentlige sundhedsvæsen

INTERVIEW: Region Sjællands gigantiske udbud til privathospitalerne er god socialdemokratisk politik, fordi det er med til at sikre et velfungerende offentligt sundhedsvæsen, forklarer regionsformand Steen Bach Nielsen (S).

Drift af hele eller dele af en sygehusfunktion. Udførelse af sygehusbehandling generelt, telemedicinske opgaver, drift af lægepraksis og lægevagt.

Sådan lyder hovedpunkterne i Region Sjællands store udbud, som er en invitation til samarbejde med en privat sundhedsudbyder. En aftale, som alt efter den endelige ordlyd kan sætte helt nye standarder for både omfang og typen af opgaver, som privathospitaler kan udføre for det offentlige i Danmark.

Men den socialdemokratiske formand for Region Sjælland, Steen Bach Nielsen, afviser, at han sammen med et enigt regionsråd vil udvikle Region Sjælland til et borgerligt drømmeland i forhold til privat samarbejde på sundhedsområdet. Udbredelsen af privathospitaler har samtidig været et af de helt store ideologiske stridspunkter i det seneste årti mellem rød og blå blok på Christiansborg.

Login