Politikerne enige om flere penge til gigtpatienter

NYHED: Ved en konference på Borgen lovede både V, S og DF, at de vil give flere penge til gigtpatienter. Men det er op til finansministeren at lytte til deres bønner.

"Der skal findes flere penge, og de skal øremærkes til gigtpatienterne. Det gælder både for borgmestrene og landspolitikerne. Vi skal være i stand til at løfte den nødvendige økonomi. Så må vi se på, hvilke skruer der er at skrue på," siger Preben Rudiengaard.

Finansloven skal vise resultatet
Men løfterne er ikke mere konkrete, end at politikerne vil lade det være op til finansministeren og finanslovsforhandlerne.

"Det kræver tid at gøre noget ved det. Men det, vi kan, er at love, at vi vil gøre noget ved det. Når det handler om lægemidlerne, så må vi forsøge at få det igennem. Derfor må vi appellere til finanslovsforhandlernes og finansministerens gode hjerter," siger Birthe Skaarup.

"Vi vil gerne lave en gigthandlingsplan. Vi vil gerne de brede forlig, så det ikke betyder noget, om der kommer en ny regering," siger Bjørn Medom Nielsen, der var med efter et afbud fra Lone Møller (S).

Login