Politikere vil straffe kommunerne økonomisk

NYHED: Kommunerne skal straffes på pengepungen for at være for dårlige til at hente raske patienter hjem fra sygehuset, mener flere politikere.

Det skal være dyrere for kommunerne at have raske patienter liggende på sygehuset. Det mener et bredt udsnit af Folketingets sundhedsordførere, efter Altinget | Sundhed kan fortælle, at raske patienter i gennemsnit ligger over ni dage og blot venter på et plejetilbud fra kommunen. Og i enkelt tilfælde fra Lolland Kommune ventede patienten i 285 dage. Birgitte Josefsen, sundhedsordfører for Venstre, kalder sagen fra Lolland for uacceptabel:

"Det kan kommunen ikke være bekendt. Men det viser åbenbart, at vi skal til at forholde os til den takst, som kommunerne betaler for at have den raske patient liggende på sygehuset. Taksten er nu på et niveau, der tilsyneladende ikke giver nok incitament til at få hentet patienten hjem," siger Birgitte Josefsen.

Pris: 1650 kr. per døgn
For somatisk syge patienter, eksempelvis ældre medicinske patienter, resulterede over 9500 indlæggelser sidste år i en ventetid på mellem en dag og 285 dage. Gennemsnittet er godt ni dage, og hvert døgn en rask patient ligger på sygehuset betaler kommunen 1650 kr. til regionen. Det betød i 2007, at kommunerne i alt afleverede 202 mio. kr. til regionerne for at have de raske patienter liggende.

Login