Penge argumentet for at sløjfe fysioterapi

ANALYSE: Sundhed koster. Desværre koster hensynet til økonomien også visse patienters rettigheder, men uden at politikerne tager beslutningen.

Vederlagsfri fysioterapi koster samfundet en halv mia. kr. om året. Derfor kan det heller ikke undre nogen, at man rent politisk ikke ønsker at give fem patientgrupper den rettighed, som en af dem har opnået ved en tilfældighed.

Alligevel forsøger oppositionen at få sundhedsministeren til at komme med indrømmelser. Var et lægefagligt skøn nok, da Sundhedsstyrelsen fjernede den vederlagsfri fysioterapi for scleroseramte, der godt kan klare sig selv i deres hjem?

Strammere definition
Den 17. maj 2006 fik Scleroseforeningen brevet fra Sundhedsstyrelsen, som fortalte, at deres medlemmers særlige dispensation ikke længere var gældende. Årsag: At der året forinden blev lavet en præcisering af termen "svært fysisk handicap".

Sundhedsstyrelsen valgte at fjerne dispensationen ud fra den begrundelse, at ligebehandlingsprincippet er overtrådt, og at der ikke kan argumenteres for særstatusen for de scleroseramte.

Login