Minister afventer Højesteret i erstatningslov-sagen

ERSTATNING: Erstatningsloven bliver ikke ændret, hvis Højesteret stadfæster Landsrettens beslutning om, at nedsættelse af erstatning til døende patienter er ulovlig. Det slår sundhedsministeren fast.

Vi afventer Højesterets dom. Det var budskabet fra fungerende minister for sundhed og forebyggelse Pia Olsen Dyhr (SF), som  tirsdag var i samråd om erstatningsansvarsloven. 

Til samrådet skulle ministeren blandt andet svare på, om erstatningsansvarsloven fremadrettet bør indeholde en reduktion af erstatningen til skadelidte, som enten allerede er afgået ved døden, eller som må forventes kun at ville leve med generne fra skaden i kort tid.  

Samrådsspørgsmålene tog oprindeligt udgangspunkt i en konkret sag, der ligger hos Højesteret, men for at ministeren kunne undgå at kommentere en konkret sag under behandling, blev spørgsmålene formuleret mere generelt. Olsen Dyhr understregede dog, at "spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for lovændring, hænger uløseligt sammen med Højesterets afgørelse af, hvad den gældende ret er på det punkt."

Login