Ny direktør i Sundhedsstyrelsen: Lægerne skal lave mindre papirarbejde

INTERVIEW: Den nye vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Claus Munk Jensen, vil mindske lægernes arbejde med at indberette data.

Lægerne på de danske sygehuse bruger for meget tid på at udfylde skemaer til kvalitetsdatabaser. Og det arbejde skal begrænses, mener overlæge Claus Munk Jensen, der fra den 1. februar bliver vicedirektør i Sundhedsstyrelsen og dermed højre hånd for styrelsens direktør Jesper Fisker i sundhedsfaglige spørgsmål.

"Jeg skal være med til at sikre, at behandlingen i sundhedsvæsnet er god nok. Og for at kunne belyse kvaliteten skal der udvælges få, men pålidelige indikatorer for kvaliteten. Datamængden skal begrænses mest muligt, så læger og sygeplejersker ikke drukner i at skulle skrive data ind hele tiden. Mange læger synes, arbejdet er en for stor byrde, og det skyldes ikke mindst, at vi ikke har de rigtige elektroniske systemer, og måske også dobbelt-registrerer i flere tilfælde. Vi er heller ikke gode nok til at bruge de data, vi allerede har," siger Claus Munk Jensen.

Vandtæt rådgivning
Sundhedsstyrelsens direktør Jesper Fisker er, modsat sine forgængere, uddannet cand.scient.pol og ikke læge. Derfor bliver Claus Munk Jensens rolle som vicedirektør at komme med sundhedsfaglige input og være med til at sikre, at der kommer en sundhedsfaglig rådgivning med kvalitet ud fra Sundhedsstyrelsen.

Login