Ny aftale om regionernes økonomi

DOKUMENTATION: Regionerne får flere penge, fordi amterne har brugt flere penge på sygehusene.

Aftaleteksten - der samler op efter økonomiaftalen i juni. Nu har både regering og regioner haft mulighed for at justere deres forventninger, som Altinget.dk skrev om tirsdag. Her er teksten:

Som led i den løbende politiske dialog om den regionale økonomi har regeringen og Danske Regioner afholdt kvartalsmøde. På mødet har parterne drøftet udviklingen på sundhedsområdet samt fremadrettede udfordringer for regionerne.

Den seneste opgørelse af aktiviteten på sundhedsområdet indikerer, at aktivitets-stigningen i 2006 kan ligge over det forudsatte i aftalen for 2007. Det højere aktivitetsniveau bidrager til korte ventetider, men indebærer samtidig, at udgiftsudviklingen på sundhedsområdet i 2006 forventes at blive højere end forudsat. Amternes regnskaber for 2006 vil dog først foreligge i foråret 2007.

Regeringen og Danske Regioner anerkender, at sygehusvæsenet i 2006 har kunnet behandle flere patienter end hidtil forudsat. For at regionerne kan opretholde aktiviteten på de overtagne amtslige sundhedsopgaver, har regeringen derfor tilkendegivet, at den i forbindelse med bloktilskudsaktstykket i juni 2007 vil søge tilslutning til, at regionerne i 2007 sikres finansiering til at videreføre aktiviteten i 2007 inkl. den aftalte stigning i aktiviteten på sundhedsområdet. Finansieringsbehovet opgøres som forskellen mellem det forudsatte udgiftsniveau på sundhedsområdet i 2006 og udgifterne i amternes regnskaber for 2006.

Login